marți, 30 iulie 2013

Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia

Poate veţi crede că e cam dură această expresie de spus în biserică. Şi da, faptul de a-l face pe cineva prost, Scriptura te declară ucigaş. Dar când Scriptura e cea care te găseşte ucigaş datorită comportamentului tău...ce mai e de zis?

1 Petru 4:15  Nimeni din voi să nu sufere ca ucigaş sau ca hoţ, sau ca făcător de rele, sau ca unul care se amestecă în treburile altuia.  

În primul rând vedem că Petru nu doreşte ca cineva să "sufere", adică să fie pedepsit pentru faptele acelea. Dacă pentru ucigaşi, hoţi si făcători de rele pedepsele pot fi primite atât pe pământ cât şi la judecata viitoare, amestecarea în treburile altuia nu se prea pedepseşte aici. Probabil că din cauza asta sunt atâţia "amestecători".
Dar dacă pedeapsa întârzie, nu înseamnă că nu o să vină. Şi nici nu cred că va fi uşoară din moment ce amestecarea în treburile altuia este pe aceaşi treaptă cu ucigaşii, hoţii şi făcătorii de rele.

Aşadar de fiecare dată când nu îţi vezi de treaba ta şi te pui să îi porţi grija altuia gândeşte-te ca nu cumva să cazi în judecata acestui verset.

Pentru că afară sunt hoţii, ucigaşii...cei care se amestecă în treburile altora...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu