sâmbătă, 20 iulie 2013

Versetele fericirii


Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă! (Filipeni 4:4)


Sursa acestei predici mi-a venit din cartea/filmul "Secretul mulţumirii" de Harriet Lummis Smith.

Sunt în total în Biblie (după numărătoarea mea) 899 de "versete ale fericirii" şi sunt împărţite în felul următor:

 - 201 având rădăcina "fericire";  
- 479 – despre bucurie;
- 215 – conţinând veselie
- – referitoare la voioşie.   

Sigur trebuie să fi avut un motiv bine întemeiat Dumnezeu când S-a gândit să pună în Biblie atâtea versete vesele. Sunt sigur că El vrea ca noi să trăim fericiţi şi de aceea i-a inspirat pe autorii Bibliei cu atâta bucurie. Acest lucru reiese (şi) din Filipeni 4:4 unde ne este repetată "porunca" bucuraţi-vă tocmai ca să ne intre bine în cap ce doreşte Domnul de la noi.
"Când te uiţi la oameni ca să le găseşti defectele, sigur le vei găsi," spunea in carte. 
Noi când suntem mai fericiţi, când ne laudă cineva calităţile sau când ne acuză defectele?
Şi când suntem mai fericiţi, când suntem înconjuraţi de oameni veseli sau de oameni trişti?
Fiecare avem defecte, dar de ce să ne supărăm unul pe altul  căutându-ne defectele, când avem atâtea motive de bucurie? Plus că nu asta ne învaţă Biblia.

Hai să facem un experiment. Dacă ai primi în fiecare zi 86.400 RON cu posibilitatea de ai cheltui pe ce vrei tu, dar cu precizarea că nu vei putea folosi nimic a doua zi din ceea ce ţi-a rămas necheltuit. Cum i-ai folosi până la ultimul bănuţ şi n-ai lăsa nimic necheltuit din ei? Ei bine, trebuie să şti că Dumnezeu ne dă în fiecare zi câte 86.400 de clipe pe care putem alege cum vrem să le folosim, dar să ştim că nu vom putea folosi mâine nimic din timpul pe care azi l-am pierdut. Cât de pline ar trebui sa fie clipele noastre de fericire dacă am conştientiza că nu putem da timpul înapoi!
Dar dacă aceasta ar fi ultima ta zi, ai petrece-o trândăvind sau ai fi foarte activ?  O maximă spune: "Pregăteşte-ţi corpul şi sufletul ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum aceasta ar fi ultima clipă."

Secretul fericirii se află în fiecare, caută-l în interiorul tău şi-l vei descoperii!

Secretul fericirii...
·         este să nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este; ei vor obţine partea lor, tu o vei dobândi pe a ta.
·         este să nu păstrezi în inima ta ranchiună împotriva nimănui; acest sentiment nu te va lăsa să fii fericit; trebuie să-l laşi pe Dumnezeu să facă dreptate şi tu… iartă şi uită!
·         este că nu trebuie să faci pe nimeni să sufere; toate fiinţele pământului au dreptul să fie respectate şi iubite.
·         trezeşte-te întotdeauna cu un surâs pe buze. Descoperă în fiecare lucru partea lui bună şi frumoasă;

Priveşte tot timpul partea plina a paharului!


LAST EDIT: " Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu